Начин на приготвяне
Почистената риба осоляваме и оставяме за няколко часа да поеме солта. През това време приготвяме кьопоолуто.
Ябълките обелваме и нарязваме на кубчета. В тиган с мазнина ги задушаваме заедно със наситнен чесън.
Пиперките и патладжана изпичаме, обелваме и нарязваме на малки парчета /според сезона можем да използваме и стерилизирани чушки и патладжани - аз си консервирам, за да имам в зимния период за салати и разядки/.
Прибавяме чушките и патладжана към задушените ябълки, овкусяваме със сол и оцет балсамико, не е необходимо добавяне на мазнина има достатъчно от задушените ябълки.
Поръсваме с орехи и зелените подправки.
Невероятно е, повярвайте! Осолената риба овалваме в царевичното брашно и пържим в сгорещено олио до приятен загар и готовност.
Сервираме пържената риба с кьопоолуто и резенчета лимон.
Пърженият амур с невероятно кьопоолу с ябълки е много вкусен!