Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен амур с невероятно кьопоолу с ябълки

Пържен амур с невероятно кьопоолу с ябълки

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Пържен амур с невероятно кьопоолу с ябълки
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Амурът е ясен - но трябва да опитате това невероятно ароматно кьопоолу, което ще грабне сърцето ви с букет от вкусове и ухания"

Необходими Продукти

  • За рибата
  • амур - 6 котлета
  • сол
  • царевично брашно - 5 лъжици
  • олио - за пържене
  • За кьопоолуто
  • чушки - 5 - 6 червени печени белени пиперки
  • патладжани - 2 - 3 бр. печени
  • ябълки - 2 бр. сладки
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - за задушаване на ябълките
  • орехи - за поръсване
  • подправки - копър, магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба осоляваме и оставяме за няколко часа да поеме солта. През това време приготвяме кьопоолуто.

Ябълките обелваме и нарязваме на кубчета. В тиган с мазнина ги задушаваме заедно със наситнен чесън.

Пиперките и патладжана изпичаме, обелваме и нарязваме на малки парчета /според сезона можем да използваме и стерилизирани чушки и патладжани - аз си консервирам, за да имам в зимния период за салати и разядки/.

Прибавяме чушките и патладжана към задушените ябълки, овкусяваме със сол и оцет балсамико, не е необходимо добавяне на мазнина има достатъчно от задушените ябълки.

Поръсваме с орехи и зелените подправки.

Невероятно е, повярвайте! Осолената риба овалваме в царевичното брашно и пържим в сгорещено олио до приятен загар и готовност.

Сервираме пържената риба с кьопоолуто и резенчета лимон.

Пърженият амур с невероятно кьопоолу с ябълки е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: