Начин на приготвяне
Почистените и обелени картофи поставяте в студена и подсолена вода, 10 минути след завирането им отнемате от котлона (полусварени), изваждате ги от водата и оставяте да се охладят.
Нарязвате измитото филе на не големи парчета. В нагрято олио запържвате пилешкото месо до златист цвят и изваждате от тигана. В същата мазнина запържвате лука за 2 минути, добавяте нарязаните на по едри парчета гъби, посолявате на вкус и оставяте да се готвят докато се изпари соса им.
Прибавяте лъжица брашно и при непрекъснато бъркане, добавяте смесените прясно мляко, сметана и черен пипер на вкус. В огнеупорна малка тава, нареждате първо запърженото месо и сипвате гъбения сос върху него.
Отгоре посипвате настърганите на едро ренде картофи и завършвате с едро настъргания кашкавал. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.