Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с гъби под шуба

Пилешко с гъби под шуба

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешко с гъби под шуба
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Такова пилешко с такава вкусна шуба заслужава адмирациите на всички чревоугодници"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • гъби - 300 г пресни
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 150 мл
  • кашкавал - 150 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и обелени картофи поставяте в студена и подсолена вода, 10 минути след завирането им отнемате от котлона (полусварени), изваждате ги от водата и оставяте да се охладят.

Нарязвате измитото филе на не големи парчета. В нагрято олио запържвате пилешкото месо до златист цвят и изваждате от тигана. В същата мазнина запържвате лука за 2 минути, добавяте нарязаните на по едри парчета гъби, посолявате на вкус и оставяте да се готвят докато се изпари соса им.

Прибавяте лъжица брашно и при непрекъснато бъркане, добавяте смесените прясно мляко, сметана и черен пипер на вкус. В огнеупорна малка тава, нареждате първо запърженото месо и сипвате гъбения сос върху него.

Отгоре посипвате настърганите на едро ренде картофи и завършвате с едро настъргания кашкавал. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: