Кекс с плънка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кекс с плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12-14 парчета
"Кекс с плънка е като торта с изненада - гарантирано двойно удоволствие"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г меко
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 - 2 прахчета
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сметана - 500 мл течна
  • за Плънката
  • кафява захар - около 3/4 ч.ч
  • канела - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л. сладко
  • орехи - 1 ч.ч ситно нарязани
  • мед - 2 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката смесете захарта, канелата, какаото и орехите. За кексовата смес разбийте мекото масло със захарта докато се получи пухкав крем.

Добавете едно по едно яйцата и постепенно смесените предварително, брашно, сода, бакпулвер и сол, като редувате със сметаната.

Пригответе си намазнена и леко набрашнена кексова форма. Сипвайте 1/4 от кексовата смес, поръсете с плънка и така на 3 пъти. Завършете с тестото и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 1 час.

Оставете изпечения кекс с плънка да се охлади във формата преди да извадите. След това го намажете с мед или поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
43
30
21
10
Дай твоята оценка: