Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш с кисело зеле и свинско

Борш с кисело зеле и свинско

МоникаМоника
Новак
8598
Борш с кисело зеле и свинско
Снимка: Моника
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Да му се не види, кой да се сети, че най-вкусният борш се прави с кисело зеле?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • сварен грах - 100 г
  • пиперка - 1 червена
  • кисела зелка - половин
  • лук - 2 глави стар
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • целина
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки хапки и се сварява в 1.5 литра вода заедно с подправките.

Лукът, морковите, чесънът и червената чушка се почистват и нарязват на дребно. Задушават се в малко масло, като накрая към тях се добавя наситненото кисело зеле.

Всичко се разбърква много добре и след това се прибавя при месото и бульонът, а също и свареният грах.

Варите до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: