Начин на приготвяне
Булгурът се накисва за 10 - 15 минути във хладка вода, за да набъбне.
В дълбок съд загряваме мазнината - правим зеленчукова запръжка от накълцаните на ситно лук и магданозени стръкове, настърганите моркови, гъбите, нарязани на тънки жулиени. Посоляваме.
Като омекнат зеленчуците, добавяме отцедения булгур и подправките.
Позапържваме и доливаме малко топла вода (200 мл) да покъкри, докато булгурът я поеме. Прибавяме на ситно нарязаните магданозени листенца и отстраняваме от котлона.
Изтърбушваме измитите пиперки и ги пълним с булгурената смес.
Нареждаме в тава, посоляваме леко, наливаме вода, прибавяме 2 с.л. олио.
Завиваме с алуминиево фолио и печем на 250 градуса до готовност. Малко преди да са готови, отстраняваме фолиото, за да се запекат.
Сервираме пиперките с бешамелов сос.