Супа от патешки фенер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа от патешки фенер5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Практично, лесно за приготвяне и толкова вкусно, че веднага си записваме рецептата"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 2 патешки фенера
  • картофи - 2 - 3 броя
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • стар лук - 1 глава
  • чесън - няколко скилидки
  • яйца - 1 брой
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете патешкия фенер да се вари в 2 л вода. След това прецедете бульона и отделете месото.

Сложете отново бульона и месото да се варят, като добавите почистените и нарязани зеленчуци.

Оставете да къкри за 30 минути и овкусете със сол и черен пипер.

Свалете от котлона и застройте с разбитото яйце и сметаната. Разбъркайте с накълцания магданоз и поднесете в купички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодоров
Тодоров
По принцип съм слаб при приготвяне на супи но този път се получи много добре
27.02.2013 12:05
2