Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешки фенер със сладко-пикантна коричка

Патешки фенер със сладко-пикантна коричка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Патешки фенер със сладко-пикантна коричка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Думите не стигат да се опише аромата на тази хрупкава коричка и вкусът на месото, трябва да опитате, за да разберете"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 500 г фенери
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л.
  • зелен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • сол - 1 ч.л. морска
  • бренди - 30 мл за фламбиране
  • кафява захар - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесете кимиона, кима, зеления пипер и морската сол, стрийте ги добре. Натрийте месото със сместа. Запечете го на сух тиган.

Фламбирайте с коняк, намалете огъня. Долейте малко вода.

Прехвърлете месото в тавичка с кожата нагоре. Поръсете с кафявата захар.

Печете 20 минути на 150 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: