Пилешки пържоли със зеленчуци

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
3k
660
763
3
07/02/2017
"Напоследък гледаме да наблягаме на зеленчуците, но установяваме, че те са най-вкусни с гарнитура от пържоли "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 959
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете, ако има нужда, пилешките пържоли. Овкусете с черен пипер и сол и оставете на страни.

Обелете и нарежете на дебели кръгчета лука, морковите и целината на четвъртинки, а чесъна оставете цял. В тавичка сложете малко зехтин и наредете пържолите, а върху тях сложете по едно резенче лимон.

Отстрани разпределете зеленчуците и леко ги подсолете. Прибавете водата, виното, розмарина, мащерката и дафиновия лист.

Покрийте тавичката с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60 мин. След това махнете фолиото и запечете за още 15 мин.

Сервирайте пържолите топли.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар