Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли със зеленчуци

Пилешки пържоли със зеленчуци

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пилешки пържоли със зеленчуци
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Напоследък гледаме да наблягаме на зеленчуците, но установяваме, че те са най-вкусни с гарнитура от пържоли"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • лук - 2 глави
  • морков - 3 бр.
  • целина - 2 стъбла
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • розмарин - 2 стръкчета
  • мащерка - 2 стръкчета
  • дафинов лист - 2 листа
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лимон
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете, ако има нужда, пилешките пържоли. Овкусете с черен пипер и сол и оставете на страни.

Обелете и нарежете на дебели кръгчета лука, морковите и целината на четвъртинки, а чесъна оставете цял. В тавичка сложете малко зехтин и наредете пържолите, а върху тях сложете по едно резенче лимон.

Отстрани разпределете зеленчуците и леко ги подсолете. Прибавете водата, виното, розмарина, мащерката и дафиновия лист.

Покрийте тавичката с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60 мин. След това махнете фолиото и запечете за още 15 мин.

Сервирайте пържолите топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: