Начин на приготвяне
Нарязваме киселото зеле на ситно слагаме в съда, в който ще го задушаваме 3 с.л. олио, зелето и около 300 мл вода и го оставяме да се задуши на бавен огън, докато омекне и остане на мазнина.
След това добавяме червения пипер и запържваме за минута.
Ако зелето е много солено, първо го слагам с вода да заври, изцеждам и измивам, след което продължавам по описания начин.
Намазняваме тавата, в която ще печем, взимаме 2 кори, върху тях разпределяме 2-3 супени лъжица зеле и наливаме на руло, подреждаме в тавата.
Така, докато свършат корите. На мен ми остана малко плънка и я разпределих отгоре.
В съда, в който е задушавано зелето, сипвам 2 с.л. олио и 5-6 с.л. вода, разбърквам и наръсвам витата баница.
Печем зелника до готовност на 180 градуса.
Витата баница с кисело зеле е лесна и вкусна.