Начин на приготвяне
Измийте добре киселото зеле и след като се отцеди хубаво, го нарежете на не много ситно. Почистете и нарежете лука на ситно. Смесете зеленчуците и ги залейте с олиото, забъркайте добре.
Разстелете ги в подходяща тава за печене и запечете около 5 мин на 180 градуса. През това време измийте добре ориза и го изсипете в тавичката. Разбъркайте и приберете обратно във фурната. Кипнете водата, разтворете в нея телешкия бульон и залейте продуктите в тавата. Прибавете солта, чубрицата, черния, червения пипер и кимиона. Разбъркайте и печете на 180 градуса, докато половината от бульона се абсорбира от ориза.
Натрошете каймата в тавата и разбъркайте да се разпредели равномерно в тавата. Заравнете зеленчуците и оставете да се пече, докато бульонът се абсорбира напълно от ориза.
В отделна купа разбийте яйцата. Угасете содата в киселото мляко и го прибавете към яйцата. В кофичката от киселото мляко долейте наполовина вода и изсипете при яйцата. Продължавайте да разбърквате с миксера, като добавяте малко по малко брашното.
Излейте готовата смес върху готовите вече сарми. Печете само на горна част на фурната, докато придобие кафява коричка.
Преди да разрежете ястието, оставете го да изстине напълно, за да се стегне. Сервира се топло и по желание може да се гарнира с кисело мляко.