Петел с пикантен сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Петел с пикантен сос1 / 2
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Домашно петле с пикантен сос - обядът обещава да е повече от вкусен"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • хрян - 1 малък корен
  • масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме петела на порции и го сваряваме в подсолена вода около 30 мин.

След това добавяме нарязаните на кубчета морков и целина и оставяме да се вари до готовност на месото.

След това добавяме настъргания хрян. Водата за варенето трябва да е колкото да покрива месото. Когато месото е готово, го изваждаме и го заливаме с малко препържено масло.

Изваждаме зеленчуците в друг съд и ги пасираме. Към тях добавяме сметаната, черния пипер и сол на вкус.

В останалото масло запържваме брашното и го разреждаме с бульона от варенето на месото.

След това го прибавяме към зеленчуците и с така получения сос заливаме месото.

Отгоре поръсваме с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: