Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Паниран мозък със задушени зеленчуци

Паниран мозък със задушени зеленчуци

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Паниран мозък със задушени зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешки мозък - 1 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • галета - счукан сухар
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме мозъка в хладка вода. Изчистваме го от ципите и го сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме го и го нарязваме на филийки. Потапяме ги последователно в брашно, разбито яйце и счукан сухар/галета и го запържваме до златисто.

Измиваме, изчистваме морковите и ги нарязваме на филийки. Слагаме ги в тенджера с малко вода, посоляваме ги и ги задушаваме, докато омекнат.

Прибавяме и нарязаните на кубчета картофи и зехтина и задушаваме всичко до готовност. След това ги сваляме от огъня и добавяме наситнения магданоз.

В порционни чинии слагаме от панирания мозък и задушените зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: