Пълнено телешко шкембе

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
918
150
694
1
07/02/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо778
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и посоляваме шкембето.

Сваряваме дреболиите в подсолена вода, изцеждаме ги и ги нарязваме на ситно.

В сгорещеното олио запържваме нарязания лук. След това добавяме ориза и нарязаните дреболии и запържваме още малко. Наливаме от бульона и оставяме на огъня, докато оризът набъбне.

Подправяме със сол, черен и червен пипер, магданоз и джоджен. Разбъркваме добре плънката и с нея напълваме шкембето.

Зашиваме го с конец и го слагаме в гювеч. Доливаме 1 и 1/2 ч.ч. от бульона и 5-6 с.л. олио и печем в умерена фурна до готовност.

От време на време обливаме шкембето със соса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар