Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Телешко шкембе за мезе

Телешко шкембе за мезе

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Телешко шкембе за мезе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Знаете, че телешкото шкембе не е просто мезе, а състояние на духа и начин на живот"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • чесън - 5 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • оцет - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото шкембе измийте добре и сложете да се вари в тенджера под налягане за 90 минути.

След като бъде добре сварено, го извадете и нарежете на ивици.

Разтопете маслото в подходящ съд и прибавете към него месото заедно с оцета, зехтина, солта, черния пипер и лютия червен пипер.

Така получената смес пържете с постоянно бъркане за около десет минути.

Най-накрая прибавете и чесънa, който сте нарязали на малки парчета.

Оставете около една минута заедно с чесъна да се пържи и веднага свалете телешкото шкембе за мезе, за да не се получи твърде доминиращ чеснов аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмил
Людмил
Е тва търсих, Благодаря
10.01.2022 00:47