Маринована патица

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Маринована патица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"За перфектното ястие с патица се иска и правилно мариноване, останалото е търпение"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кромид лук - 2 - 3 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимонови резени - 3 - 4 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 18 - 20 бр. на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме патицата на порции.

Оставяме месото в подходящ съд. Към него прибавяме олиото, нарязания на едро лук, магданоза, лимоновите резени, дафиновия лист, оцета, водата, черния пипер и сол на вкус. Оставяме всичко да престои 3-4 часа.

След това слагаме всичко на тих огън за около 120 мин.

Когато е готово, изваждаме месото в порционни чинии и го заливаме с прецедения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: