Пилешки крилца на фурна

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
16/03/2013
"Има две неща, на които не можем да устоим - хрупкави пилешки крилца на фурна и студена бира!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 045
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се разрязват на две части и се измиват.

Приготвя се марината като лукът и морковът се нарязват на ситно, чесънът се пресова. Оцетът, олиото и соевият сос се смесват. Добавят се подправките, медът и нарязаните на ситно зеленчуци.

Крилцата се подреждат в тавичка и се заливат с маринатата. Покриват се с фолио и престояват в хладилник поне 3 часа.

Пекат се във фурна на 200 градуса около 1 час или до готовност. По желание можете да долеете 1 ч. ч. вода - получава се много апетитен сос.

Рейтинг

5 13
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Бойчо Николов
Според мен 1 час на 200 градуса са много. Стават на конци. Пилешкото е нежно и трябва бързо да се готви.
Пак повтарям - според мен. Аз така ги правя 200 градуса за 10-15 мин.
1
1
иван
иван
09.02.2014 08:45
найстини по този начин стават страхотни само така шесиги правим
2
0
Симона
Симона
02.04.2013 18:23
Единствено по този начин ям пилешки крилца, от както веднъж мъжа ми откри рецептата :) И правя двойно количество сос, за да се наслаждавам повече.
1
0