Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник Изобилие

Тиквеник Изобилие

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Следващият път, когато някой ви каже, че сте се влюбили в тиквеник, замълчете загадъчно и си спомнете за това изкусително сладко вълшебство с фурми"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • тиква - 700 г
  • фурми - 100 г
  • захар - 2 ч.ч
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • масло - 125 г
  • канела - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на ренде, или ако имате ползвайте кухненски робот. Разтопете маслото, покрийте тавата с хартия за печене и намажете с малка част от него. Тавата е добре да бъде с диаметър не по-малък от 32 см. Нарежете фурмите на дребни парченца.

Разстелете корите, вземете една, намажете я с масло и покрийте с втора кора. Поръсете с част от тиквата, захар, канела, малко от орехите и няколко парченца от фурмите.

Завийте кората на руло и сложете в средата на тавата, като я увиете във формата на охлюв.

Следва същата процедура и с останалите кори, като всяка увивате около средната в тавата. Преценете си на око продуктите да ви стигнат за всички кори.

Наредения тиквеник намажете с масло и поръсете с малко захар. Загрейте фурната на 170 градуса и сложете тиквеника.

Печете до златисто за около 30 минути, като го наблюдавайте от време на време да не изгори. Извадете и оставете да се охлади.

Количествата на продуктите са ориентировъчни - според зависи кой колко сладка и богата предпочита баницата.

Маслото придава неустоим аромат, а фурмите допълват вкуса на тиквата по необикновен начин. Опитайте, много е сладък.

Тиквеникът Изобилие е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: