Начин на приготвяне
Настържете тиквата на ренде, или ако имате ползвайте кухненски робот. Разтопете маслото, покрийте тавата с хартия за печене и намажете с малка част от него. Тавата е добре да бъде с диаметър не по-малък от 32 см. Нарежете фурмите на дребни парченца.
Разстелете корите, вземете една, намажете я с масло и покрийте с втора кора. Поръсете с част от тиквата, захар, канела, малко от орехите и няколко парченца от фурмите.
Завийте кората на руло и сложете в средата на тавата, като я увиете във формата на охлюв.
Следва същата процедура и с останалите кори, като всяка увивате около средната в тавата. Преценете си на око продуктите да ви стигнат за всички кори.
Наредения тиквеник намажете с масло и поръсете с малко захар. Загрейте фурната на 170 градуса и сложете тиквеника.
Печете до златисто за около 30 минути, като го наблюдавайте от време на време да не изгори. Извадете и оставете да се охлади.
Количествата на продуктите са ориентировъчни - според зависи кой колко сладка и богата предпочита баницата.
Маслото придава неустоим аромат, а фурмите допълват вкуса на тиквата по необикновен начин. Опитайте, много е сладък.
Тиквеникът Изобилие е готов.