Начин на приготвяне
Пилето нарязваме на порции и сваряваме в подсолена вода до полуготовност.
Прецеждаме бульона. Задушаваме в олиото последователно наситнения лук, чесън, настъргания морков, прибавяме почистения и измит ориз.
Доливаме 2 чаши от бульона на свареното месо и 2 чаши вода, добавяме и картофите, нарязани на кубчета.
След като всичко се е задушило, овкусяваме със малко сол, добавяме дафиновия лист и пипера на зърна. Прехвърляме в тава сместа и подреждаме отгоре порциите пилешкото месо.
Печем във фурна да готовност. След това изваждаме тавата и покриваме с по- голяма тава, за да се задуши още повече и поеме цялата течност ориза.
Да, комбинацията е малко странна, но я знам от моята баба, която беше голяма кулинарка или това е една просто позабравена рецепта. Опитайте, повярвайте ми ще ви хареса. Вкусно да ви е!
Коментари
продуктите....Поне приблизително....Ами какво ще правят начинаещите готвачи просто не знам!