Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пастърма»Пастърма от скумрия

Пастърма от скумрия

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Пастърма от скумрия
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • скумрия - 5 бр.
  • морска сол - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус.

За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им.

Измиваме ги добре и ги редим в една малка кофа, на която отдолу има наредени пръчки, посоляваме добре отвътре и отвън и ги редим и така оставяме пет дена да седят в солта.

След като минат 5 дни, с помощта на един нож премахваме солта от рибите и ги закачваме на прохладно и проветриво място за около една седмица.

Забележка: аз изпробвах със средни и малки риби, но разбрах, че ако са по-големи, ще се получи по-добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: