Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с ориз

Печена скумрия с ориз

ViktoriaViktoria
Чирак
63443133
Печена скумрия с ориз
Снимка: Viktoria
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Перфектното рибно предложение - универсална вкусотия"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг (хек, пъстърва, скумрия и др.)
  • червен лук - 2 - 3 главички
  • ориз - 1 ч.ч
  • доматено пюре - 250 мл или консерва
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • универсална подправка - за риба
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и нарязваме на шайби рибата. Подправяме с подправка за риба и слагаме в тава. Сваряваме ориза.

В тиган задушаваме лука и доматите добавяме ориза и оставаме да къкри 5 минути.

Добавяме всички подправки и изсипваме при рибата. Печем до готовност. Опитайте и няма да съжалявате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
По аматьорска рецепта не бях чел . Предварително сварен ориз прибавяш към изпечената вече отделно риба . Моля ви , не качвайте рецепти повече . Иа хора , които ще ви повярват и ще изхабят всичко .
24.08.2024 18:33