Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото: В голям съд пресяваме брашното заедно със солта. Правим кладенче и в него слагаме зехтина и маята
Сипва се водата и постепенно замесваме меко тесто. Оформяме топки, които оставяме за 30 минути да втасат.
Приготвяне на плънката: Нарязва се саламът на дребно. Кашкавала може да се настърже, може и да се нареже на дребно (аз го нарязах на дребно). Гъбите също се нарязват на дребно.
След като самото тесто е готово, вземаме една по една топките, като всяка притискаме с помощта на чаша, така оформяме самата малка пица. Покрай чашата правим разрези, като след това събираме двата края в едно.
Оформя се малка вдлъбнатина, където поставяме вече нарязаните салам, кашкавал и гъбите. Аз поставих първо кетчуп, а след това салама, гъбите и накрая кашкавала.
Най-отгоре намазах с яйце. Подреждат се в тава застлана с хартия за печене. Слагат се във предварително загрята фурна и се пекат до готовност.
Коментари