Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини пици»Малки пици с уникален пълнеж

Малки пици с уникален пълнеж

Малки пици с уникален пълнеж
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"На децата ще им харесат, а и възрастните няма да откажат няколко страхотни мини пици с ароматен пълнеж"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • вода - 150 мл хладка
  • зехтин - 4 с.л.
  • мая - 5 г суха за хляб
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • колбаси - 100 г по желание
  • кашкавал - 50 г
  • гъби - 1/2 ч.ч. от буркан
  • яйца - 1 бр.
  • кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото: В голям съд пресяваме брашното заедно със солта. Правим кладенче и в него слагаме зехтина и маята

Сипва се водата и постепенно замесваме меко тесто. Оформяме топки, които оставяме за 30 минути да втасат.

Приготвяне на плънката: Нарязва се саламът на дребно. Кашкавала може да се настърже, може и да се нареже на дребно (аз го нарязах на дребно). Гъбите също се нарязват на дребно.

След като самото тесто е готово, вземаме една по една топките, като всяка притискаме с помощта на чаша, така оформяме самата малка пица. Покрай чашата правим разрези, като след това събираме двата края в едно.

Оформя се малка вдлъбнатина, където поставяме вече нарязаните салам, кашкавал и гъбите. Аз поставих първо кетчуп, а след това салама, гъбите и накрая кашкавала.

Най-отгоре намазах с яйце. Подреждат се в тава застлана с хартия за печене. Слагат се във предварително загрята фурна и се пекат до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
Понеже не съм привърженик на зехтина, го замених с олио
08.02.2017 21:40