Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Турска пица»Лахмаджун - турска пица

Лахмаджун - турска пица

ВикторияВиктория
Новак
274
Лахмаджун - турска пица
Снимка: Виктория
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
200 мин.
Порции
10
"Не знаете какво е наистина вкусна пица, докато не опитате лахмаджун по оригинална рецепта"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 700 г
  • мая - 30 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - топла, 300 мл
  • За плънката
  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 гл.
  • чушки - 2 бр. зелена
  • чушки - 2 бр. червена
  • кайма - 500 г телешка
  • магданоз - 1/2 вр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто, като в купа пресеете 500 г от брашното, останалото е за домесване, добавете сол и зехтин. Разтворете маята в топла вода и оставете да шупне. След като сте замесили тестото, го сложете в купа, покрийте го и го оставете на топло да втаса за около час.

За плънката сложете всички зеленчуци в кухнески робот /чопър/ и ги смелете или просто ги нарежете да много ситно. Подправете каймата на вкус, добавете зеленчуците, нарязан на ситно магданоз, меко масло и доматеното пюре. Смесете всичко добре.

Тестото, след като втаса, го разделете на 2 и всяка част на още 5, за да получите 10 порции. Разточете всяка част с диаметър на чиния. Всяка една част я мажете с по 2 лъжици плънка. Вече готовия продукт се пече на 200 градуса загрята фурна за около 10-12 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: