Начин на приготвяне
Разтваряме маята в хладката вода и затопленото мляко, прибавяме захарта и оставяме да шупне.
В купа пресяваме брашното, прибавяме солта, правим кладенче и изсипваме маята, олиото и разбитите яйца, омесваме средно меко тесто.
Разделяме тестото на топки, големи колкото кокоше яйце и ги нареждаме в намаслена тава с разстояния между тях. Завиваме и оставяме на топло да втаса за 40 минути.
Разбъркваме много добре каймата, ситно нарязаните лук, чушки, солта, черния пипер и маслото до получаването на гладка маса.
От втасалите топки разточваме кори в правоъгълна форма, с дължина - 20 см и широчина - 8 см. Внимателно притискаме краищата в горната и долната част на кората, като се стремим да оформим лодки с леко повдигнати стени.
Поставяме оформените лахмаджуни в предварително намаслена тава, върху тях разпределяме от каймата на тънък слой и отново оставяме за 30 минути да втаса.
Поръсваме ги със ситно нарязаните домати и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 10-15 минути.
Коментари