Рибна плакия за нула време

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
09/02/2017
"Това не е обикновена риба плакия, а истинско произведение на кулинарното изкуство, което носи наслада на всички сетива!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 906
  • Преглеждания за месеца408
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци, а моркова настържете на ренде. Сложете тиган на котлона, сипете зехтина и маслото и загрейте.

Добавете лука, запържете за минута, разбъркайте и прибавете морковите. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер. Гответе до омекване, добавете нарязания на ситно чесън и разбъркайте. Сложете на вкус мащерка, щипка пушен пипер и дафинов лист. Махнете от котлона.

Рибата нарежете на приблизително еднакви по големина парчета, ако ползвате филета ги разделете на две. Подправете ги със сол и девесил, оваляйте всяко парче в брашно.

На дъното на тавичка сложете половината от зеленчуковата смес, отгоре наредете парчетата риба, сложете зърната черен пипер и покрийте с останалата зеленчукова смес.

Нарежете домата на колелца, лимона измийте много добре под течаща гореща вода и нарежете на четвъртини. Подредете доматите най-отгоре в тавичката, между тях сложете няколко парчета лимон. Накрая поръсете с малко галета и покрийте с фолио.

Печете рибата на 180 градуса за около 20мин, след което внимателно махнете фолиото и допечете за още 10 минути. Поднесете вкусната плакия топла, но не гореща.

Източник: Рецептата е адаптирана от tillia

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар