Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Розички с пудингов крем

Розички с пудингов крем

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Розички с пудингов крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 бр.
"Ако сте забравили букета за любимата, слагайте престилката и запретвайте ръкавите - ще ви се наложи да приготвите от тези розички с пудингов крем"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • мляко - 80 мл
  • мая - 1 пакетче суха
  • масло - 50 г
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр. на стайна температура
  • сол - щипка
  • за пълнежа
  • пудинг - 1 бр.
  • черен шоколад - 50 г натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко сложете маята, с 1 с.л захар и 2 с.л. брашно. Оставете да се активизира.

Продължаваме с направата на крема, тъй като той трябва да се охлади напълно, преди да го използваме. Аз съм използвала пудинг с вкус шоколад. Вие може да ползвате какъвто имате под ръка. Пригответе го според указанията на опаковката. Оставяме го на спокойствие да си изстива. И тъй като маята вече е шупнала, ние се захващаме с направата на тестото.

Пресяваме останалото брашно, добавяме щипка сол и останалата захар (2 с.л.). Правим кладенче и слагаме шупналата мая. Разбъркваме, добавяме постепенно яйцето и мекото масло. Прехвърлям тестото върху плота и доомесвам с още малко брашно или мазнина, докато престане да лепне, но трябва да е все така меко.

Поставям в намаслена купа и покривам с кърпа. Оставям на топло да удвои обема си за около половин час.

Можете да варирате в плънката - ядки, сушени плодове, мармалад, домашен ванилов крем... въпрос на предпочитание.

Когато тестото е втасало, го прехвърляме на плота, премесваме за кратко. Разточваме го на правоъгълник с дебелина около 1 см. и го намазваме с крема. Отгоре поръсвам с натрошения шоколад.

Завиваме на руло и режем на рулца, широки около 2 см. Подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене и леко намзнена. Оставяме да втаса отново за около половин час.

Питките печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Ако тръгнат да се запичат прекалено отгоре - сложете лист алуминиево фолио. Когато са готови - покрийте с найлон или кърпа, за да се задушат и да останат мекички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: