Маслени милинки със заливка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
934
1k
1
10/02/2017
"Не е нужно да навивате будилника, никой не може да спи, когато от кухнята се носи неустоимата миризма на прясно изпечени милинки "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
43 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо119 508
  • Преглеждания за месеца4481
  • Преглеждания за седмицата1736
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена43

Необходими Съставки

* мерки и количества
Милинки

Начин на приготвяне

Брашното пресейте заедно със сухата мая и в него направете кладенче. Сипете затопленото мляко, сол, захар и зехтин, разбъркайте и омесете гладко тесто. Поставете тестото в купа с 2 с.л. олио, покрийте с фолио и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Втасалото тесто се разточва на лист с дебелина 5-6 мм. За плънката разбийте с вилица яйцето с щипка сол и в него размачкайте сиренето.

Разнесете плънката по кората от тесто и тук-там сложете кубчета от кравето масло. Навийте кората на руло и разтеглете на фитил, а след това нарежете на охлюви, дебели 2 см (около 16 бр. се получават).

Подредете ги в тава /широка 30 см/, намазнена със свинска мас и оставете да втасат още веднъж.

Направете заливка, като смесите разбито яйце с малко сол, меко краве масло, две лъжици брашно и разбъркайте добре с 1 малка чашка прясно мляко.

Разпределете сместа върху всяка милинка и сложете да се изпекат в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Аника Войт
Аника Войт
20.01.2020 21:15
Страхотна рецепта. Г
Хареса ми начина на увиване на милинките. В нашия край се правят само на топчета. Обезателно ще пробвам и Вашия вариант.
0
0
Потребител#170618
Така е,освен това всички тестени направени с мас,на следващия ден са пак също толкова меки и вкусни.
7
1
Потребител#170618
Със заливка от масло и мас няма как да не стане невероятна ,Дани :)
5
2
Даниела Русева
Да, до скоро я отхвърляха масчицата, но сега друго се говори... Истина е, че има ли малко масчица, друго си е...
6
0