Начин на приготвяне
Нарежете кромида на дребно и го задушете в дълбок тиган за кратко, добавете нарязаното на дребни кубчета месо, гответе още 15 мин, след това добавете гъбите, нарязани на филийки, налейте малко вода, натрошете сухата чушка и гответе до готовност, добавете подправките 5 мин преди да свалите плънката от котлона.
Оставете плънката леко да се охлади, вземете един зелев лист, сложете го върху кухненска дъска, сложете от плънката, загънете листа от двете страни по дължина и навийте на сарми, пригответе всичките зелеви листа по този начин.
В тавичка изсипете боба, отгоре подредете сармите, завийте ястието с фолио и печете за 90 мин на 200 градуса, свалете фолиото и запечете за още 10 мин.
Забележка: Боба, който използвах, беше боб яхния, останал от предния ден. Ако нямате такъв, но искате да си приготвите това ястие, сварете 500 грама боб, подправете го по ваш вкус, и го използвайте като канапе за сармите.