Кифлички с домашно сладко

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
612
3
11/02/2017
"Обожаваме домашно приготвените кифлички, особено когато са с любимото ни сладко от сливи, а вие имате ли си любимо сладко за кифлички?"
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 189
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа. Нужни са ни две пълни чаши брашно. Правим си дупка

по средата. Стопляме прясното мляко и вътре слагаме 1 с.л. брашно и захарта. Разбъркваме с лъжица.

Добавяме и ¼ кубче прясна мая и размиваме добре маята вътре. Оставяме на топло. В кладенчето чукваме 1 яйце. Добавяме после кваса и солта. Добавяме олиото. Замесваме меко тесто.

После го доомесваме с още малко брашно върху масата. Покриваме го да втаса за 35 мин. на топло. След като втаса, го разточваме на кръг с набрашнена точилка върху посипана с брашно маса.

Режем кръга на през средата на две и после още на две, така че да се получат 4 равни части. Всяка от частите режем на три триъгълника. Получават се 12 бр.

В началото на всеки триъгълник слагаме домашно сладко, по възможност по–гъсто. Взимаме двата широки остри края на всеки триъгълник и прегъваме навътре. Правим го, за да не изтече сладкото.

Навиваме на кифлички. Нареждаме ги намазнена и посипана с брашно тава. Слагаме ги на разстояние една от друга. Оставяме ги да втасат за 20 мин., покрити с кърпа, на топло.

В купичка слагаме жълтък, прясно мляко и олиото. Разбъркваме добре. Като втасат, ги мажем кифличките с разбит жълтък, 1 ч.л. олио и 1 ч.л. прясно мляко, с помощта на четка. Печем на 180 градуса до готовност. Ставам меки и вкусни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар