Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Друсан кебап от свинска плешка под капак

Друсан кебап от свинска плешка под капак

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Друсан кебап от свинска плешка под капак3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не знаем дали заради друсането или заради мерака, с който го приготвяме, но това е най-вкусният кебап, който сме хапвали напоследък"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • лук - 3 бр. /големи глави/
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • дафинов лист - 3 - 4 бр
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • черен пипер - 10 - на зърна
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилиди
  • масло - 50 г
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свинска плешка нарежете на късчета и сложете в нагорещено олио, най-добре в ниска и широка тенджера с капак.

Запържете, като разбърквате няколко пъти за 5-6 минути. Щом се зачерви, залейте с 1 кафена чашка вода. Прибавете дафинов лист, зърната черен пипер и бахара и затворете с капака. Готви се на тих огън.

В рамките на 20-на минути се раздрусва от време на време няколко пъти. Когато месото остане на мазнина, прибавете нарязания на едри полумесеци кромид лук. Поръсете с пикантината, пуснете две лъжици краве масло и отново захлупете.

Гответе още 10-на минути да поомекне лука. Добавете и резенчета от чесън през това време. Подправете с чубрица и смлян черен пипер.

Отново раздрусайте тенджерата няколко пъти, както е затворена с капака. Поръсете със сол и с червен пипер, малко преди да смъкнете от огъня.

Раздрусайте отново и поръсете с магданоз и пера от пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: