Винен кебап без домати

11/02/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
"Златно кулинарно правило - Винен кебап без домати може, но без вино - в никакъв случай "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 940
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 3 бр.
  • ориз - 1 ч. ч.
  • вино - 1/2 ч. ч.
  • брашно - 4 с. л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 с. л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориз 1:4, като предварително го подправяме с малко сол и олио.

Месото го нарязваме на едри кубчета и леко го запържваме в подходяща тенджера с 4 супени лъжици олио заедно с нарязания на ситно лук. След около 2 минути добавяме малко вода да се задушат месото и лука.

След като изври напълно водата добавяме червен пипер 1 супена лъжица и 4 супени лъжици брашно, разбъркваме леко и заливаме с 1/2 ч. чаша вино и топла вода.

Разбъркваме отново, добавяме черен пипер и сол на вкус. Оставяме да ври докато месото напълно омекне. При сервиране към кебапа се слага топка от готовия сварен ориз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар