Начин на приготвяне
Жълтъците се отделят и разбиват с вилица. Белтъците се разбиват на сняг с миксер, добавят се 4 пълни лъжици кристална захар и се доразбиват на водна баня много добре до получаването на гъст крем.
От млякото се отделя 1 ч.ч. и с нея се разтваря нишестето, след което се добавят един по един жълтъците и се разбърква много добре.
В останалото мляко се сипват 6 пълни с.л. захар и сгорещява на огъня , като се разбърква да се разтопи захарта. Към горещото мляко на тънка струйка се прибавя нишестето с жълтъците, като се бърка непрекъснато и се вари на умерен огън до сгъстяване на гладък крем. В горещия крем се пуска краве масло и ванилията и се разбърква да се разтопи.
Оставя се на стайна температура да се поохлади и тогава се прибавят белтъците.
В чашите се сипва по малко крем, а по стената на чашата се подреждат портокалови резенчета и се допълва с крем.
Поръсете с настъргана портокалова кора.