Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Навити рогчета със сирене

Навити рогчета със сирене

Навити рогчета със сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Струва си да станеш рано дори през почивните дни, за да приготвиш тези рогчета със сирене за онези, които обичаш"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 20 г
  • вода - 100 мл хладка
  • захар - 2 равни с.л.
  • сол - 1 равна с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • мас - 2 с.л. мека
  • брашно - 700 г
  • яйца - 3 бр.
  • плънка
  • сирене - 150 - 200 г натрошено
  • белтъци - 1 бр.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр. (с 2 с.л. прясно мляко)
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в топла вода със захарта, разбърква се с 2 с. л. брашно и оставяме да шупне.

Пресяваме брашното в тава, в средата се сипва маята, прясното мляко, сол, олио, мека мас и се разбърква с вилица на топка тесто.

Сипва се на плот, поръсен с брашно, и се замесва меко тесто. Намазва се с олио и оставяме 40 минути да удвои обема си.

В купа се натрошава сирене и разбъркваме с един белтък, жълтъкът се разбива с малко прясно мляко, той е за намазване на рогчетата.

Разделя се тестото на две части. Всяка се разточва на голям правоъгълник, а той се нарязва на малки правоъгълници.

С нож се правят по 4-5 разреза от едната страна, а в другата се поставя от плънката и завиваме на рулце.

Нареждат се в намаслена тава. След 15 минути се намазват с разбития жълтък и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване и хубав златист цвят.

Навитите рогчета със сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: