Начин на приготвяне
Маята се натрошава в топла вода със захарта, разбърква се с 2 с. л. брашно и оставяме да шупне.
Пресяваме брашното в тава, в средата се сипва маята, прясното мляко, сол, олио, мека мас и се разбърква с вилица на топка тесто.
Сипва се на плот, поръсен с брашно, и се замесва меко тесто. Намазва се с олио и оставяме 40 минути да удвои обема си.
В купа се натрошава сирене и разбъркваме с един белтък, жълтъкът се разбива с малко прясно мляко, той е за намазване на рогчетата.
Разделя се тестото на две части. Всяка се разточва на голям правоъгълник, а той се нарязва на малки правоъгълници.
С нож се правят по 4-5 разреза от едната страна, а в другата се поставя от плънката и завиваме на рулце.
Нареждат се в намаслена тава. След 15 минути се намазват с разбития жълтък и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване и хубав златист цвят.
Навитите рогчета със сирене са готови.