Еклери с яйчен крем

Шоколадка
Шоколадка
Новак
26/03/2012
"Еклери, които се топят в устата!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 293
  • Преглеждания за месеца441
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона сложете водата заедно с маслото, захарта и солта, докато се разтопи маслото. Щом течността заври, добавете на порции брашното и бъркайте енергично, докато се получи хомогенна смес.

Щом започне да се отлепя тестото от стените на съда, снемете от котлона. Прехвърлете тестото в купа и добавете едно по едно яйцата, като бъркате отново непрекъснато.

Така приготвеното тесто шприцовайте върху тава с хартия за печене в продълговати или малки кръгли форми. Сложете еклерите да се пекат за около половин час на предварително загряна на 180-190 градуса фурна.

След 30 минути намалете фурната и оставете да се пекат до готовност. Изпечените еклери оставете на отворена фурна да се охладят.

За крема разбийте разбийте яйцата с 1 ч.ч. от прясното мляко и брашното. Останалото мляко сложете да кипне със захарта и към него при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес.

Щом кремът се сгъсти, снемете от котлона и добавете ванилиите и маслото. Напълнете еклерите с така приготвения крем.

Рейтинг

5 10
4 9
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
ani_tedi
ani_tedi
13.06.2019 17:08
изобщо не ми се получи
0
0
Vesi
Vesi
02.01.2014 17:37
еклеровото тесто го направете като в тенджерка слагате 1ч.ч Вода и 1/2 ч.ч Олио.Като сместа заври се добавя 1ч.ч Брашно и се бърка до получаване на лепкава смес,когато истине добавяте 2бр Яйца едно по едно и бъркате. СТАВА МНОГО ПО ЛЕСНО И НЯМА КАК ДА НЕ СТАНЕ :)
5
2
Niki
Niki
23.05.2013 14:17
Рецелтата е много добра. Поне 3-4 пъти си правя вече еклери и стават превъзходни.
7
0