Начин на приготвяне
В съд на котлона сложете водата заедно с маслото, захарта и солта, докато се разтопи маслото. Щом течността заври, добавете на порции брашното и бъркайте енергично, докато се получи хомогенна смес.
Щом започне да се отлепя тестото от стените на съда, снемете от котлона. Прехвърлете тестото в купа и добавете едно по едно яйцата, като бъркате отново непрекъснато.
Така приготвеното парено тесто шприцовайте върху тава с хартия за печене в продълговати или малки кръгли форми. Сложете еклерите да се пекат за около половин час на предварително загряна на 180-190 градуса фурна.
След 30 минути намалете фурната и оставете да се пекат до готовност. Изпечените еклери оставете на отворена фурна да се охладят.
За крема разбийте разбийте яйцата с 1 ч.ч. от прясното мляко и брашното. Останалото мляко сложете да кипне със захарта и към него при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес.
Щом кремът се сгъсти, снемете от котлона и добавете ванилиите и маслото. Напълнете еклерите с така приготвения яйчен крем.
Еклерите с яйчен крем са готови.
Коментари