Сладки шоколадови сърца

Сладки шоколадови сърца
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Има ли по-неустоимо предложение за Свети Валентин"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 ч.л.
  • портокалова кора - 1 ч.л. настъргана
  • орехи - 3 с.л. смлени
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • шоколадов кувертюр - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и прибавете яйцата, захарта, меда, предварително разтопеното масло, какаото, настърганата кора от портокал, смлените орехови ядки и бакпулвера. Замесете средно меко и гладко тесто.

Разточете го на кора с дебелина около 1 см и с формичка на сърце изрежете сладки. Подредете ги в намаслена тава и ги печете на 180 градуса за около 20-25 минути.

Разтопете шоколадовия кувертюр на водна баня и потопете в него изпечените и охладени сърца. Отгоре може да ги поръсите с кокосови стърготини или с разтопен бял шоколад.

Оставете сладките в хладилника, за да се стегне шоколадът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: