Сладкиш Кармен

VeselinaVeselina
Готвач
2631k6847453
Сладкиш Кармен1 / 2
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
"Ароматен, завладяващ и страстен - точно като в едноименната опера от Бизе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 6 жълтъка със захар в купа с помощта на миксер. Настъргваме шоколада. Прибавяме го към разбитата смес. Към сместа прибавяме нарязани на дребно парченца необелени бадеми.

Изцеждаме сока от ½ лимон. Слагаме и него вътре. Прибавяме галетата и нея и пак разбъркваме добре всичко.

В отделна купа разбиваме на сняг белтъците. Внимателно ги слагаме и тях при другите съставки и разбъркваме с лъжица.

Намазваме кръгла тава за торта с масло и поръсваме с галета. Изсипваме сместа и заглаждаме. Печем сладкиша при умерена температура.

В подходящ съд на котлона на умерена температура слагаме сока от портокала и лимона, начупен на парчета шоколад и захарта.

Разбъркваме до получаване на гладък крем. С полученият крем мажем сладкиша с помощта на шпатула.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: