Заливка за мусака със прясно мляко
Dairy Sauce for Moussaka
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Заливки»Заливка за мусака със прясно мляко

Заливка за мусака със прясно мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Заливка за мусака със прясно мляко1 / 2
26/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
"Най-вкусната заливка за мусака, която сме опитвали!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Запържете брашното в сгорещеното олио и добавете при непрекъснато бъркане леко топлото прясно мляко.

Овкусете със сол и бъркайте, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Снемете от котлона и добавете при непрекъснато бъркане едно по едно яйцата.

Ако се получи гъста заливка, може да добавите още едно яйце. Полейте заливката върху мусаката и сложете да се пече в силна фурна.

Щом леко се зачерви намалете печката и доопечете до готовност.

Получава се много дебеличка и вкусна пухкава заливка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
46
31
22
10
Дай твоята оценка: