Заливка за мусака със прясно мляко
Dairy Sauce for Moussaka
Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Заливки»Заливка за мусака със прясно мляко

Заливка за мусака със прясно мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3222k
Заливка за мусака със прясно мляко1 / 2
26/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
"Най-вкусната заливка за мусака, която сме опитвали!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 с.л. с връх (100 г)
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в сгорещеното олио и добавете при непрекъснато бъркане леко топлото прясно мляко.

Овкусете със сол и бъркайте, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Снемете от котлона и добавете при непрекъснато бъркане едно по едно яйцата.

Ако се получи гъста заливка, може да добавите още едно яйце. Полейте заливката върху мусаката и сложете да се пече в силна фурна.

Щом леко се зачерви намалете печката и доопечете до готовност.

Получава се много дебеличка и вкусна пухкава заливка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
511
46
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Точно така я правя и аз и много ми харесва.
19.05.2023 07:02
Христо Славейков
Христо Славейков
Но гърците слагат канела и други непривични за нас вкусове...
04.01.2023 00:10
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Стана прекрасна заливка с прясно мляко! За първи път правя такава, обикновено ползвам кисело мляко.....Това не е ли нещо подобно на сос Бешамел, както гърците си правят мусаката?!
04.01.2023 00:09
Людмила Цаниер
Людмила Цаниер
Получи се перфектно!Добавих рецептата към любимите си.
05.07.2013 14:43
4