Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлет със спаначен сос

Свински котлет със спаначен сос

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Свински котлет със спаначен сос
Снимка: Мина Димитрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Крехка пържолка с уникален спаначен сос - от кога казахте, че сте на диета?"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 стрък
  • Спаначен сос
  • спанак - 350 г
  • кашкавал - 50 г
  • течна сметана - 250 мл за готвене
  • орехи - 50 г
  • лимонов сок - 15 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се посоляват се със сол, прясно смлян черен пипер, смачканите скилидки чесън и розмарина.

Нагрява се тиган на умерена температура и се изсипва зехтинът или олиото. В тигана се поставят котлетите и се готвят 1 минута, след което се обръщат от другата страна.

След това поставете месото в тавичка и запечете в предварително загрята фурна. Пекат се до готовност.

Спаначен сос: Измийте спанака и сложете в блендера заедно със скилидката чесън и орехите. Сложете сол на вкус, налейте лимоновия сок, зехтина и разбийте на пюре, което да е по-едро. След това добавете и настъргания кашкавал.

Налейте сметаната в малка тенджерка и изсипете пюрето от блендера варете поне 10 минути до сгъстяване на соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: