Карамелен сладкиш с домашна юфка

13/02/2017
"Ще опитате, ще си поискате и второ парче, а после ще вземете и едно за вкъщи - толкова е вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 101
  • Преглеждания за месеца1564
  • Преглеждания за седмицата982
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • За крем карамела
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • юфка - 200 г домашна препечена
  • За кексовата смес
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 3.с.л.
  • За карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сипете захарта за карамела+водата. Щом захарта се карамелизира я изсипете във формата, в която ще печете сладкиша. Моята беше правоъгълна тавичка с дължина 30 см и широчина 20 см. Сложете върху карамела юфката.

Разбийте яйцата със захарта и добавете затопленото мляко+ванилията.Разбъркайте и изсипете сместа върху юфката. Сложете да се пече на водна баня 20 минути на 170 градуса. През това време пригответе кексовата смес.

Разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото, брашното, бакпулвера и отново разбийте. Сложете какаото и разбъркайте.

Ако са минали 20 минути извадете тавичката и сипете кафявата смес. Сипете я така, че да покрие цялата бяла смес.

Върнете във фурната и печете още 25 минути на същите градуси. Готовия сладкиш се обръща напълно изстинал.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар