Свински късове с бял сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Свински късове с бял сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
13/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Вместо обичайните пържоли ще ви изненадаме с топящи се в устата свински късчета, но ви предупреждаваме - вземете си и хляб, че после и чинията ще искате да отопите."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3 печени пържоли
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 2 с.л.
  • топено сирене - 100 г
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този тип ястие е перфектно, когато имате останало готово месо и искате да промените вкуса му. Използвам печени на скара пържоли (предварително те са били овкусени със сол и черен пипер).

Режат се на малки късчета и ги оставяте настрани. Яйцето разбиваме заедно със сметаната, млякото, брашното сол и черен пипер.

Лукът и гъбите също се режат на дребно и се пържат за 2-3 минути в сгорещено олио. Когато гъбите и лукът омекнат слагаме нарязаното на дребно месо, внимателно заливаме с яйчно-млечната смес и бъркаме, за да не залепне.

След около минута добавяме топеното сирене, стрития чесън и малко босилек. Продължавате да бъркате докато сосчето се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: