Начин на приготвяне
Месото се нарязва на дребно. Задушава се в кравето масло и малко вода. Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън. Посолява се със солта и пипера на вкус. Налива се 1.5 л гореща вода.
Като заври супата, се слага оцетът и се оставя да поври 10 мин. Добавя се оризът и се вари около 25-30 мин. на слаб огън.
Добавят се лопушът, киселецът и магданозът, нарязани на ситно. Ври още 15 мин.
За застройката: Киселото мляко се разбива с брашното и се добавя яйцето. Прибавя се по малко от бульона на супата, за да се уравновеси температурата и да не се пресече яйцето.
После се изсипва при останалата агнешка супа. По желание се сервира с 1 ч.л. заквасена сметана или гъсто кисело мляко в средата.
Агнешката супа с лопуш е готова.