Начин на приготвяне
Изпичам чушките (аз имам печени и замразени, става и с печени чушки от буркан), обелвам ги, овалвам ги в брашното и започвам да ги редя в тавичката, в която ще пека, която съм намазала с част от маслото. Ако чушките са по-месести ги разполовявам.
Покривам дъното с чушки, отгоре натрошавам сирене, пак редя чушки и така докато свършат продуктите.
След това разбърквам киселото, прясното мляко и яйцата и с тази смес заливам, като набоцквам с вилица за да може да се разпредели равномерно заливката и да проникне навсякъде.
Отгоре разпределям кубчета от останалото масло. Пека чушките бюрек до красив загар.
При желание може да се настърже и кашкавал.
Мързеливите чушки бюрек със заливка са готови.
Коментари