Начин на приготвяне
Почистете зелевите листа от удебелените части и ги разрежете на две. Запържете лука, моркова и ориза. Добавете каймата, размита с част от пюрето (50 г) и подправките.
След като се запържи свалете от котлона. Пригответе си малка турска чашка (филджан) за кафе.
Поставете зелево листо и сипете по 1-1.5 ч.л. от сместа. Хубаво загърнете, притиснете и внимателно извадете сармата, като обърнете чашката.
Подредете сармите в подходящ съд. Размийте останалото пюрето с около 1 ч.ч вода. Залейте сармите и поръсете с нарязания суджук.
Покрийте с капак и печете на 200 градуса, около час и половина. Разбъркайте млякото с нарязания чесън.
Сервирайте сармите върху мляко и залейте със запържен пипер в олио.
Филджан сармите с телешко са много вкусни!