Орехова торта с ябълки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Орехова торта с ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • за блата
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • бисквити - 2 с.л. смлени
  • масло - 125 г
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • за плънката
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 40 г
  • за крема
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилии - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците до побеляване заедно със захарта, след което добавяме разтопеното на стайна температура масло.

След това добавяме бисквитите, орехите и накрая добавяме разбитите на сняг белтъци.

С дървена лъжица изсипваме сместа в намаслена тава и печем на умерена температура.

Когато блатът е готов, го изваждаме и след 5-6 мин го обръщаме в тортена чиния. Разрязваме го на две и долната част намазваме с предварително задушените в маслото и захарта ябълки.

Отгоре слагаме другата част и намазваме с крема, който приготвяме по следния начин.

Размекнатото масло разбиваме с пудрата захар до побеляване, след което добавяме жълтъците и ванилиите. Към крема добавяме разбитите на сняг белтъци и разбъркваме до хомогенна смес.

Отгоре поръсваме тортата с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: