Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците до побеляване заедно със захарта, след което добавяме разтопеното на стайна температура масло.
След това добавяме бисквитите, орехите и накрая добавяме разбитите на сняг белтъци.
С дървена лъжица изсипваме сместа в намаслена тава и печем на умерена температура.
Когато блатът е готов, го изваждаме и след 5-6 мин го обръщаме в тортена чиния. Разрязваме го на две и долната част намазваме с предварително задушените в маслото и захарта ябълки.
Отгоре слагаме другата част и намазваме с крема, който приготвяме по следния начин.
Размекнатото масло разбиваме с пудрата захар до побеляване, след което добавяме жълтъците и ванилиите. Към крема добавяме разбитите на сняг белтъци и разбъркваме до хомогенна смес.
Отгоре поръсваме тортата с кокосови стърготини.