Патица с мащерка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
933
156
711
1
14/02/2017
"Патица, опечена до съвършенство, при това с вкусна и много ароматна гарнитура "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 918
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патицата и я посоляваме със сол отвътре и отвън. Хубаво я поръсваме отвътре с 1 с.л. мащерка и черен пипер.

Намазваме я добре отвътре и отвън с маслото и червения пипер. Слагаме я в тавичка и я заливаме с бульона.

Печем я за 90 мин в умерена фурна, като от време на време я обръщаме и поливаме.

В края на печенето нареждаме около патицата опечения лук и нарязаните картофи, моркови и гъби.

Поръсваме зеленчуците с останалата мащерка и всичко разбъркваме добре. Връщаме я във фурната и печем още 10 мин.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар