Начин на приготвяне
Нарязваме зелката на дребно, като за варене. Пържолките леко начукваме и ги овкусяваме със сол и черен пипер. На дъното на гювеча поставяме една трета от зелето, поръсваме червен пипер, сол , кимион и мас.
Върху него поставяме три пържоли и отново втората час от зелето, подправките и другите три пържоли. Най-отгоре завършваме със зелето и поливаме с олио.
Изсипваме и около 700 мл топла вода и слагаме капака на гювеча.
Поставяме го в студена фурна и включваме на 250 градуса. Когато зелето заври, намаляваме фурната на 190 градуса и го оставяме около час и половина, в зависимост от фурната до готовност.
Сервираме топлото зеле и пържолките с препечени багети и чаша изстудено червено вино. Добър апетит!