Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Прясно зеле със свински пържолки в глинен гювеч

Прясно зеле със свински пържолки в глинен гювеч

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Прясно зеле със свински пържолки в глинен гювеч4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Сигурни сме, че киселото зеле няма да ревнува, когато приготвите пържолките с прясно зеле, затова не се колебайте, ами направо вадете глинения гювеч"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. голяма прясна зелка
  • свински пържоли - 6 бр.
  • мас - 1 ч.ч. разтопена
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелката на дребно, като за варене. Пържолките леко начукваме и ги овкусяваме със сол и черен пипер. На дъното на гювеча поставяме една трета от зелето, поръсваме червен пипер, сол , кимион и мас.

Върху него поставяме три пържоли и отново втората час от зелето, подправките и другите три пържоли. Най-отгоре завършваме със зелето и поливаме с олио.

Изсипваме и около 700 мл топла вода и слагаме капака на гювеча.

Поставяме го в студена фурна и включваме на 250 градуса. Когато зелето заври, намаляваме фурната на 190 градуса и го оставяме около час и половина, в зависимост от фурната до готовност.

Сервираме топлото зеле и пържолките с препечени багети и чаша изстудено червено вино. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: