Манатарки с ориз

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
28/03/2019
"Ароматни манатарки с ориз - време е за обяд!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 192
  • Преглеждания за месеца632
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 400 г манатарки
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре манатарките и ги нарежете на филийки. Оризът измийте и отцедете.

Загрейте 3 с.л. масло в дълбок тиган и запържете ситно накълцания праз, а след него и манатарките.

Щом леко омекнат сипете ориза, разбъркайте да се запържи и долейте виното.

Когато алкохолът се изпари, добавете подправките на вкус и прехвърлете в тава.

Долейте около 4 ч.ч. топла вода или гъбен бульон и сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна, докато оризът попие цялата течност. След 40 минути вашият ориз с гъби е готов!

Рейтинг

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Атанасова
Всусно и много сполучливо ястие!
0
0
rumqnka
rumqnka
14.11.2013 08:55
Манитарки се казна.От гръцки МАНИТАРЯ-Гъби
0
0
msp
msp
14.10.2015 14:31
на баба ти хвърчилото
4
0
beyhan kumar
beyhan kumar
28.06.2013 12:38
бива
0
0